Kaas naar Damn Food Waste Event

Boerenkaas verspillen, nee natuurlijk niet!

Tijdens Damn Food Waste is LTO aanwezig met het Taste Station met o.a. boerenkaas en gaan zij graag in gesprek met de bezoekers over de waarde van voedsel. De Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland maakt zich sterk voor de economische en maatschappelijke positie van agrarische ondernemers. Zij als geen ander weten precies hoeveel het kost om ons voedsel te produceren en zetten zich dan ook in om voedselverspilling tegen te gaan.

www.damnfoodwaste.com

Tweet
Tweet

 

 

Overweldigende belangstelling op de Open Dag

Wij kijken terug op een geweldige Open Dag. We zijn verrast door de grote belangstelling en de enthousiaste reacties. Honderden mensen uit de buurt, familie, vrienden, collega’s hebben we ontmoet.

Meewerkende bedrijven en bezoekers: Hartelijk dank!

Downloads

Foto’s

Helaas hebben we zelf geen foto’s gemaakt, gelukkig hebben anderen dat wel gedaan en zo kunnen we (later) nog wat foto’s plaatsen op de website.

 

 

..

Varkens welzijn, u kunt meedoen!

Varkens zijn intelligente, nieuwsgierige dieren die hun omgeving graag onderzoeken door te wroeten, snuffelen en ruiken. Om dit natuurlijke gedrag zo goed mogelijk te kunnen uiten, geven wij en andere varkenshouders onze dieren speelgoed.

Ook meedoen?

Via de website www.varkensspeelgoed.nl kunt u zelf speelgoed bestellen. Indien u wilt kunt u het speelgoed zelf (evt in cadeaupapier) bezorgen als de jonge varkens gekomen zijn. (Wij zorgen dan voor overschoentjes en overalls)

Speelgoed speciaal ontwikkeld voor varkens

Het speelgoed dat u vindt op de website www.varkensspeelgoed.nl is speciaal ontwikkeld voor varkens. Dieren wroeten, bijten, stoeien en spelen er graag mee. Dat is goed voor hun gezondheid en welzijn. Al het varkensspeelgoed voldoet daarnaast aan hygiëne- en veiligheidseisen voor mens en dier.

Met een bestelling op de website www.varkensspeelgoed.nl steunt u Big Challenge in de strijd tegen kanker: 185 Fietsers uit de veehouderij beklimmen op 6 en 7 juni 2012 zo vaak mogelijk de Alpe d’Huez met als doel zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het onderzoek naar kanker. De BIG Challenge-fietsers maken deel uit van 7.500 fietsers die die dagen deelnemen aan Alpe d’HuZes: www.opgevenisgeenoptie.nl.
(Een initiatief van Herman Houweling)

(We hebben inmiddels voldoende Super Swing Bubbles en speelkettingen!)

 

Open Dag: Wat is er te doen?

Op 13 april 2012 is iedereen van harte welkom op onze boerderij.
Aan het einde van de middag is er heel veel te doen:

   Koemelken

De hele dag door kan de nepkoe met de hand gemolken worden. In de melkstal gaat dat wel wat anders: kom om 17.00 uur kijken hoe Theo en Gerard onze koeien melken.

  Kalfjes voeren

De kleinste kalfjes krijgen biest. Om 18.15 gaat Theo de kalfjes te drinken geven.

  Menu van de Koe

Wat eet een koe eigenlijk? Wellicht is er wel een nieuwsgierige koe die uit jouw hand wil eten.

  Presentatie kaasmaken

In de kaasmakerij vertellen Gerard en Tineke hoe zij onze Boerenkaas maken.

  „De Grootste Boerenkaas“ is aanwezig!

Kaasmaker Gerard heeft met collega’s de grootste boerenkaas ter wereld gemaakt. Op 13 april kun je deze ”Guinness Book of Records”- kaas van 565 kg op onze boerderij bekijken!

  Varken aaien

De varkens zitten in de stal, maar we halen één bofkont naar buiten. Deze kun je aanraken, aaien en wellicht ook ruiken!

  Proeven!!

Over de hele boerderij kan geproefd worden van de producten: Zuivelproducten zoals melk, chocomel, broodjes met natuurlijk boerenkaas, maar ook met varkensvlees.

  Springkussen

De koeien gaan bijna weer naar buiten. Meestal gaan ze dan al springend de wei in. Ook even lekker springen? Dat kan op het koeien-springkussen.

…en diverse andere spellen, kleurplaten, zandbak enz!

  Boerderijbewijs

Natuurlijk kun je in alle stallen een kijkje nemen en willen we vanalles laten zien en vertellen. Aan het einde van het bezoek weet je vast heel veel van de boerderij en kun je de vragen maken van het Boerderijbewijs.

(Meer info over de opendag.)

Onze kaas bekroond tot “Boerenkaas Cum Laude 2012″!

Onze belegen 48+ boerenkaas is door de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders bekroond tot ‘Boerenkaas Cum Laude 2012’. De kaas is lekker stevig en heeft een smeuïg pikante smaak.

Boerenkaas Cum Laude behoort tot de top van Nederland. Een boerenkaas krijgt het predicaat Cum Laude niet zomaar. Toewijding, gevoel voor kaas en passie voor het vak zijn noodzakelijk voor het bereiden van de lekkerste boerenkaas.

De Boerenkaas Cum Laude verkiezing wordt georganiseerd door de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders en het Voorlichtingsbureau Boerderijzuivel en is het jaarlijkse hoogtepunt in de boerenkaasbranche. Tijdens de keuring draait het allemaal om proeven, proeven en nog eens proeven. De lekkerste boerenkazen worden geselecteerd en door een vakjury beoordeeld op uiterlijk, consistentie, geur, smaak en doorsnede.

Bij PLUS-supermarkten is onze kaas exclusief verkrijgbaar als Gijs Extra Belegen.

Lees meer: