Open Dag 13 april 2012

Op 13 april 2012 zijn alle collega’s, buren, achterburen, familie, vrienden en belangstellenden van harte welkom om op onze boerderij te komen kijken.

 

Melken en kalfjes voeren

De stallen staan open:kom kijken bij de koeien en kalfjes. Van 17.00 uur tot 18.00 uur kunnen jullie zien hoe het melken gaat. Om 18.15 gaan we kalfjes drinken geven!

Grootste boerenkaas

In onze kaasmakerij leggen we uit hoe wij de kaas maken en kunnen jullie kaas proeven. Kaasmaker Gerard heeft met collega’s de grootste boerenkaas ter wereld gemaakt. Op 13 april kun je deze mega kaas van 565 kg op onze boerderij bekijken!

Nieuwe varkensstal

Er is ook gelegenheid om rond te kijken in de nieuwe varkensstal die we bijna in gebruik gaan nemen. We sluiten de dag af met een gezellige avond in deze stal.

Globaal programma:

14.00 – 17.00 uur bedrijvenmarkt meer info
17.00 – 20.00 uur activiteiten en demonstraties meer info
 20.00 – … gezellige avond

Van harte welkom!

Tot ziens,

Familie Korevaar

Gerard & Tineke, Jonette & Gerco, Jacoline & Nils, Mirjam, Marleen, Dorien,
Theo & Jonette, Jurian, Bernard, Joanne & Nienke

Download:

Deelnemers Open Dag

Collega’s en andere belangstellenden zijn van harte welkom om op 13 april van 14.00 tot 17.00 uur in onze nieuwe varkensstal te komen kijken.

Meer over de bouw van de stal

Kenmerken:

  • 8 Afdelingen voor 156 vleesvarkens
  • Duurzame stal voldoet aan de maatlat
  • Biologische combiwasser (85%)
  • Lucht via grondkanalen, inlaat via bakken aan de zijgevels
  • Voerpad ventilatie; inkomende lucht gaat via de bolle vloer
  • Leidingcircuit voor wei uit eigen kaasmakerij
  • Natuurlijke daglicht toetreding via lichtstraat
  • Fast V (CDI) Smits techniek Breda
  • Groba speedfeeders met 2 vreetplaatsen
  • Kunststof binnenwanden & hokafscheidingen

Deelnemers:

Op onze boerderij zijn dieren aanwezig, wilt u de hygiëne maatregelen in acht nemen en niet in bedrijfskleding komen.

Download:

 

Voersilo’s (ver)plaatsen

Meer varkens gaan meer voer eten. De silo’s van 10m3, 20m3 en 30m3 zijn geplaatst, binnenkort komt er nog een menger/weger-silo bij. Daarin wordt voor iedere voerbak de juiste hoeveelheid voer gemengd en naar de bak gedraaid.

 

Inrichting van de stal

Het inrichten van de stal is begonnen. De kunstof tussenwanden worden geplaatst, de hokafscheidingen en de 48 gele voerbakken worden over stal verdeeld.

 

Groep 2 “Johan Friso” op de boerderij

Groep 2B van de Johan Frisoschool uit Dordrecht kwam op bezoek op onze boerderij. Juf Fien vertelt erover:

 “Van product naar winkel… elke dag drinken we een glas melk of eten we een boterham met kaas. Maar waar komt melk vandaan en hoe wordt kaas gemaakt??? De kinderen van groep 2b vertrokken donderdag 16 februari naar kaasboerderij Korevaar in Brandwijk.

Eerst zijn we in de stal gaan kijken. Wat veel koeien en wat zijn ze groot! Bovendien hoorden we gekletter en geklater op de vloer!! In de stal kregen we uitleg in de kring, maar we zaten niet op stoelen maar op strobalen. We hebben zelf geoefend met melken op een nep-koe.

In de kaasmakerij zagen we de beginfase van hoe kaas wordt gemaakt, daarvoor moet je héél sterk zijn. De kalfjes kregen melk uit een emmer en een fles. Het was een ontzettend leuke en leerzame ochtend.”

Luchtwasser geplaatst

Weer een bijzondere stap: De luchtwasser is geplaatst. In een soort watergordijn gaan bacterien zorgen dat geur, fijnstof en ammoniak met 95% gereduceerd worden.

 

Het dak erop

IJzig koud! Toch in anderhalve dag het dak er op!

Muren

Één dag werk en alle muren staan. Ondertussen zijn onze jongens bezig om bijna 2 km vloerverwarmingslangen met ty-raps vast te zetten. (blaren!)

 

Spanten

De vorm wordt steeds duidelijker: