Open Dag: Wat is er te doen?

Op 13 april 2012 is iedereen van harte welkom op onze boerderij.
Aan het einde van de middag is er heel veel te doen:

   Koemelken

De hele dag door kan de nepkoe met de hand gemolken worden. In de melkstal gaat dat wel wat anders: kom om 17.00 uur kijken hoe Theo en Gerard onze koeien melken.

  Kalfjes voeren

De kleinste kalfjes krijgen biest. Om 18.15 gaat Theo de kalfjes te drinken geven.

  Menu van de Koe

Wat eet een koe eigenlijk? Wellicht is er wel een nieuwsgierige koe die uit jouw hand wil eten.

  Presentatie kaasmaken

In de kaasmakerij vertellen Gerard en Tineke hoe zij onze Boerenkaas maken.

  „De Grootste Boerenkaas“ is aanwezig!

Kaasmaker Gerard heeft met collega’s de grootste boerenkaas ter wereld gemaakt. Op 13 april kun je deze ”Guinness Book of Records”- kaas van 565 kg op onze boerderij bekijken!

  Varken aaien

De varkens zitten in de stal, maar we halen één bofkont naar buiten. Deze kun je aanraken, aaien en wellicht ook ruiken!

  Proeven!!

Over de hele boerderij kan geproefd worden van de producten: Zuivelproducten zoals melk, chocomel, broodjes met natuurlijk boerenkaas, maar ook met varkensvlees.

  Springkussen

De koeien gaan bijna weer naar buiten. Meestal gaan ze dan al springend de wei in. Ook even lekker springen? Dat kan op het koeien-springkussen.

…en diverse andere spellen, kleurplaten, zandbak enz!

  Boerderijbewijs

Natuurlijk kun je in alle stallen een kijkje nemen en willen we vanalles laten zien en vertellen. Aan het einde van het bezoek weet je vast heel veel van de boerderij en kun je de vragen maken van het Boerderijbewijs.

(Meer info over de opendag.)

Reacties zijn gesloten.